Hoe efficiëntie je carrière kan veranderen met één simpele vraag!

Elke dag zetten we honderden stappen, maken we talloze keuzes en hebben we ongeveer 6.000 gedachten. Maar stel je voor: wat als we de routineklussen, die ons vaak zo veel tijd kosten, konden vereenvoudigen?

Veel van wat we doen, wordt aangestuurd door ons oerbrein, dat automatische processen beheert. Ons bewuste brein, verantwoordelijk voor doelgerichte acties, is ook druk bezig. Gewoonten, zowel goede als slechte, sturen ons dagelijks leven. Denk maar aan automatische handelingen zoals je tanden poetsen of een muziektoonladder spelen.

Als muzikant, professioneel of als hobby, heb je specifieke routines en uitdagingen. Hier zijn een paar taken die me opvielen en die me meer tijd kostten dan ik had gewild:

  • Administratie: Ik begon met ouderwetse mappen, ging over op Excel, probeerde een btw-app en ben uiteindelijk overgestapt op een geavanceerde administratie-app. Nu is alles, van facturatie tot het opzij zetten van btw, volledig geautomatiseerd. Zo gebruik ik DigiBTW, een uitstekend platform met alle essentiële functies, waaronder automatische facturatie en bankkoppelingen. Als bonus tip, probeer Flow om financiën verder te automatiseren. Als je mijn code STEFAN89393 binnen 21 dagen gebruikt, krijg je twee maanden gratis Flow+.

  • Drumstel opbouwen en afbreken: Na jaren van experimenteren met het markeren van de juiste hardware-hoogte, vond ik een innovatieve oplossing: JK Drumplates. Dit is een speciaal drumkleed met markeringen en haken die ervoor zorgen dat elk onderdeel altijd precies op de juiste plaats staat.

  • Lesplanning: Het constant bijhouden van lessen en notities voor elke student was een uitdaging. Daarom creëerde ik Musicdott.com, een platform voor muzikanten en docenten. Het is de perfecte plek om lessen op te slaan, ze te koppelen aan studenten en de voortgang bij te houden.

Door mezelf steeds de vraag te stellen: "Wat als dit makkelijker was?", heb ik mijn dagelijkse routines kunnen stroomlijnen, waardoor ik meer tijd en energie overhoud voor wat ik echt graag doe. Deze mindset kan ook jou helpen nieuwe deuren te openen in je muzikale reis.

Vorige
Vorige

Zorg voor je stem: Een kleine gids voor zangers en zangeressen.

Volgende
Volgende

Het Geheim van Effectief Doelen Stellen: De Kracht van de SMART Methode