Lichaamsgerichte Coaching: Luisteren naar de Signalen van je Lichaam

Wat is Lichaamsgericht Coachen eigenlijk?

In 2022 rondde ik mijn opleiding af als Lichaamsgericht Coach. Maar wat houdt deze coaching exact in, en hoe onderscheidt het zich van de meer conventionele coachingmethoden?

Tegenwoordig zijn veel mensen geneigd om hun emoties en lichamelijke sensaties vanuit een cognitief perspectief te interpreteren. Als iemand vraagt: “Hoe voel je je?”, antwoorden velen met “Ik denk dat het goed gaat.” Een diepgaande verbinding met ons lichaam is essentieel om onze volledige potentie te realiseren en om weloverwogen beslissingen te nemen over werk, gezondheid en algemeen welzijn.

Ons lichaam communiceert continu met ons. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld een signaal zijn van mentale overbelasting, terwijl gespannen schouders vaak duiden op het dragen van te veel verantwoordelijkheid. Een brok in de keel kan onzekerheid en terughoudendheid aangeven, terwijl het volgen van je onderbuikgevoel vaak duidt op intuïtieve besluitvorming. En als het gaat om echt leven en liefhebben, luisteren we naar ons hart. Maar wat als we deze signalen niet duidelijk voelen? Helaas merken velen van ons deze tekenen pas op wanneer ze zich manifesteren als serieuze klachten. Door de connectie met je lichaam te versterken, kun je deze signalen sneller opmerken en ernaar handelen.

Mijn benadering is geworteld in een holistische visie, waarbij lichaam en geest als onlosmakelijk verbonden worden gezien. Mijn opleiding omvatte onderwerpen zoals:

  • Een holistische benadering van vitaliteit, emoties en perceptie.

  • Inzicht in de fysiologie van stress, ontspanning en emoties.

  • Ademhaling, holistic pulsing, zelfcompassie en haptonomie.

  • Het evalueren van fysieke en mentale factoren die invloed op je kunnen hebben.

  • En uiteraard coachingtechnieken.

Mijn missie is jou te assisteren bij het aanpakken en oplossen van huidige uitdagingen, terugval te minimaliseren, en je te leren anticiperen op en handelen naar problemen voordat ze zich voordoen. Dit alles zodat jij het beste uit elk moment, zowel mentaal als fysiek, kunt halen.

Vorige
Vorige

Het Geheim van Effectief Doelen Stellen: De Kracht van de SMART Methode

Volgende
Volgende

Drummen en Ritme: De Universele taal van Bewustzijn