Fine-Tuning Podcast

004. Lessen Met De Leeftijd

Wat waren de grootste lessen van het afgelopen jaar, wat betekend het om volwassen te worden en meer grote vragen in aflevering 004 van de Finetuning Podcast!
Er zijn van die dingen die je leert met de leeftijd. Dat het niet erg is om ouder te worden, dat ouder worden niet perse betekend dat je je ouder gaat voelen, sterker nog ik voel mij fitter dan ik mij in jaren heb gevoeld en dat je “volwassen” worden uit kan blijven stellen en dat het een keuze is ipv een must. Want wat is volwassen nou eigenlijk? Is dat het moment dat de skinny jeans de deur uit gaat? Dat je geen playstation spellen meer koopt of soms een stomme impuls aankoop? Het moment dat je een huis koopt? En zo kan je nog wel even doorgaan met cliches bedenken.
Nu ik zelf ouder word en richting de 30 ga begint het voor mij duidelijker te worden wat volwassen worden voor mij betekend ipv wat het zou moeten betekenen, want, cliches, net zoals die bij de rock n roll levensstijl zijn er om gebroken te worden, vind ik iig.
Voor mij betekend volwassen worden dat ik nog meer ruimte kan nemen om te zijn wie ik ben, mij te kleden hoe ik wil, te leven hoe ik wil en mijzelf steeds minder hoeven te bewijzen voor anderen.
Dat ik moet beseffen dat het lichaam wel ouder word en meer onderhoud nodig heeft, dat ik bewust ben van de voeding die ik eet, de gevolgen van stres, het belang van goede slaap en wat goed eten is en dat ik de discipline heb om hiernaar te leven, ook wanneer het even niet helemaal uitkomt om yoga te doen, gezond te eten of je gewoon even wil netflixen met een ongezonde snack. En ouder worden betekend voornamelijk meer bewust zijn van de tijd die je hebt en dat is ook een van de grootste lessen die ik afgelopen jaar heb moeten leren.
Praat mee met de Finetuning Podcast via de Voice message link hieronder, finetuningpodcast.com of via social media @finetuningpodcast

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *