Fine-Tuning Podcast

001. Waar gaat deze podcast over, voor wie is het en wie ben ik?

Welkom bij de eerste aflevering van de Fine-Tuning Podcast. In deze eerste aflevering wil ik delen waarom ik besloot deze podcast te doen, voor wie het is, en ik zal ook een korte introductie geven van wie ik ben.

Health.com heeft onlangs een top 10 van beroepen gepubliceerd met de hoogste percentages depressies. Deze studie plaatste beroepen in de kunstensector op de 5e plaats. En 9% van de respondenten gaf aan dat ze in dat jaar of op dat moment depressief waren of waren.Een studie van de Universiteit van Sydney onderzocht meer dan 12.000 muzikanten die tussen 1950 en 2014 stierven, en ontdekte dat muzikanten gemiddeld tussen de 50 en 60 jaar oud waren, wat bijna 25 jaar jonger is dan het normale westerse gemiddelde.Uit dezelfde studie bleek ook dat muzikanten 2 tot 7 keer vaker zelfmoord plegen dan mensen in de meeste andere beroepen. En daar hebben we de afgelopen jaren natuurlijk genoeg voorbeelden van gezien.

Het is natuurlijk bekend dat de levensstijl van muzikanten over het algemeen niet zo gezond is. Op elke foto van de meeste muzikanten die we bewonderen, zien we ze met een sigaret of een fles whisky in hun handen. We kennen alle rock n roll-verhalen, alle liedjes over depressie, over drugs en we zien dit allemaal in bijna elke documentaire. Het is bijna alsof de rock-‘n-roll-levensstijl wordt opgelegd aan elke muzikant die groot wil zijn.

Mijn naam is Stefan van de Brug, een drummer uit Den Haag, Nederland. Ik ben de eigenaar van Drumschool Stefan van de Brug waar we wekelijks meer dan 70 privélessen geven. Ik ben de maker van de Tinyrhythmbox, een methode om creatiever te worden achter je instrument, en mede-oprichter van Musicdott.com, een online platform voor muziekdocenten.Ik speel drums sinds ik 8 jaar oud was, begon les te geven toen ik 15 was en opende mijn school toen ik 20 was.

Op dit moment ben ik 30 jaar oud en ben ik klaar om te delen wat ik heb geleerd met de nieuwe generatie muzikanten en een podcast maken die ik nodig had toen ik 18 was en mijn eigen bedrijf begon. Maar er is ook een andere kant. Ik begon ook elke dag een pakje sigaretten te roken toen ik 20 was, te veel dronk en niet trainde. Ik werkte 6 dagen per week eindeloos tot ik op een dag tijdens het oefenen mijn drumstokken niet meer kon vasthouden, mijn armen stopten gewoon met werken. Dat was toen ik besloot dat ik mijn leven moest veranderen als ik wilde blijven doen waar ik van hou.Ik stopte met roken, begon te trainen voor mijn eerste run van 10 km, ik begon me te verdiepen in zelfhulpboeken, yoga en wat meditatie. Ik heb zoveel geleerd over gezond leven, het vinden van een balans tussen werk en privé, hoe je beter kunt omgaan met ons gekke schema, hoe je les kunt geven en hoe je financieel stabiel kunt worden. En nu wil ik delen wat ik heb geleerd en ook van anderen leren hoe ze dingen doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *